Cautare

1119 de rezultate pentru "codul judetelor" (8.69 secunde)
Modelul judetelor, aplicat de Romania, a fragmentat ineficient distribuirea resurselor financiare, Romania fiind, alaturi de Portugalia, Polonia si Estonia, tara europeana in care inegalitatile teritoriale sunt cele mai pronuntate. ... Dar simpla metamorfoza a judetelor in regiuni nu va fi suficienta, adevarata problema fiind dependenta politicilor regionale de cele centraliste.
Daca vom schimba forma actuala a judetelor, toate contractele incheiate de acele judete vor fi blocate Daca se va schimba forma actuala a judetelor, toate contractele incheiate de actualele judete vor fi blocate, deoarece UE nu accepta schimbarea in proiecte pe parcursul desfasurarii acestora, a mai afirmat presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta.
Acest lucru nu presupune desfiintarea judetelor, ci transformarea actualelor regiuni de dezvoltare in unitati administrative. ... - Noi vrem pastrarea judetelor si a regiunilor actuale de dezvoltare.
Asa cum bine spunea si primul ministru al tarii, o parte din atributiile Executivului, stimati colegi, ar trebui transferate regiunilor, judetelor sau oraselor, un astfel de transfer al unor atributii administrative va conduce la costuri mai mici si la mai multă
mentinerea ori nu a judetelor, cate regiuni sa fie, conduceri acestora sa fie alese sau numite, cu ce mandate, cu ce resurse, cu ce grad de autonomie si pe ce domenii?
Astfel, sunt restante in domeniul statisticii intreprinderilor si, de asemenea, in majoritatea judetelor nu a fost realizata masura privind majorarea numarului de inspectori piscicoli si cea referitoare la dotarea cu echipamente corespunzatoare de inspectie si control.
Constanta se afla pe locul 4 in tara intr-un clasament al judetelor cu cele mai multe societati comerciale cu participare straina si pe 6 in topul judetelor cu cele mai mari investitii straine.
„La nivelul judetelor, aceasta a inregistrat valori pozitive in Olt (710 milioane de euro), Valcea (258 de milioane de euro) si Mehedinti (64 de milioane de euro) si negative in Dolj (-59 de milioane de euro) si Gorj (-12 milioane de euro)“, a declarat Mariana Tanase, directoarea executiva a Directiei Regionale de Statistica Dolj.
Judetul Constanta se afla pe locul trei in topul judetelor din Romania cu cele mai multe falimente inregistrate in primele trei luni ale anului 2009, au aratat reprezentantii Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).
Insa, in restul judetelor numarul insolventelor a crescut. ... Cu un procent de peste 60%, judetul Iasi se claseaza pe pozitia 8 intr-un top al judetelor care au inregistrat cele mai multe insolvente in prima luna a acestui an.
Sectiunea 2, Boita-Cornetu are o lungime 30,35 km si se situeaza pe teritoriul judetelor Sibiu (km 14+150 - km 25+200) si Valcea (km 25+200 - km 44+500).
Semnul care a prevestit ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni Adrian Iovan si Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa -amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.
In opinia mea, judetul Botosani nu poate avea o sansa egala cu restul judetelor si regiunilor din Romania si Europa fara o asistenta specializata pe nevoile comunitatii din zona.
O avertizare cod portocaliu de ninsori abundente si viscol, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), va fi in vigoare de luni seara, pentru zona de munte a judetelor Brasov, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita si Arges.
La data de 22.03.2011, ora 06.00, politisti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, spjiniti de echipe din cadrul Politiei Capitalei - Serviciul Special de Interventie Rapida, Serviciul de Investigatii Criminale si din cadrul IGPR - Directia de Investigatii Criminale, in baza a 11 autorizatii de perchezitie emise de Judecatoria Sectorului 1, pentru punerea in executare a 14 mandate de aducere emise de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au efectuat o actiune pe raza sectorului 1 al Capitalei, ocazie cu care au depistat si condus la sediul Serviciul Furturi de Autovehicule, un număr de 12 persoane suspecte de comiterea unor furturi de autoturisme de provenienta straina, autohtona, dar si de furturi de oglinzi de la autoturisme de fabricatie straina, marci de lux, comise atat pe raza capitalei cat si pe raza judetelor Brasov, Salaj, Arad, Cluj, Satu-Mare si Iasi, dupa cum urmeaza:
Inspirandu-se din Codul civil din Quebec sau dupa cel penal italian, elaborat in vremea lui Mussolini, "specialistii" au facut greseli grave in mai toate segmentele codurilor:
Ea a propus un amendament prin care calomnia sa fie pedepsita cu amenda daca este facuta prin comunicare directa, solicitand ca din textul respectivului articol din Codul Penal sa fie eliminata mentiunea ca fapta poate fi savarsita „prin orice mijloace“.
In prezent, exista in Codul Fiscal foarte multe exceptii de la plata contributiilor, cele mai multe dintre acestea nejustificate. ... Decizia Curtii Constitutionale in legatura cu Codul Insolventei nu va fi de natura sa pastreze aceasta problema cel putin la nivelul anului 2014?
proiectul de lege privind Codul Vamal al Romaniei, considerat o prioritate pentru integrare; ... La finalul sedintei, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu (foto), a anuntat ca votul la proiectul de lege privind Codul Vamal al Romaniei va fi reluat.
Deputatii au adoptat, pe articole, modificarile la Codul Penal vechi, din perioada comunista, cu exceptia a trei texte care vizeaza data la care intra in vigoare reglementarile.
google-analytics.com